Rookmelders

NL
 

Rookmelders

Werkwijze nieuwe rookmelders
Datum: 6 april 2022

In maart 2022 zijn alle rookmelders in Leeuwenstein opnieuw afgesteld en is de zogenaamde Verificatie PLUS oplossing geïnstalleerd: dit zorgt er voor dat rookmelders minder snel afgaan bij loos alarm.

Hoe werkt het brandalarm?
1. Als er rook wordt gedetecteerd in een appartement, gaat er een melding naar de brandmeldcentrale en gaat het rookalarm af: eerst alléén in het betreffende appartement (of in de betreffende algemene ruimte, als het daar ontstaat).

2. Slimme techniek in de centrale bepaalt aan de hand van verschillende waarden, of de melding terecht is of niet. Loos alarm? Dan gaat het alarm na 4 minuten uit, mits je de oorzaak van de melding wegneemt.

3. Verdwijnt de rook en warmte niet en is er sprake van gevaar? Dan gaan de andere alarmen in het gebouw ook af, om andere bewoners te waarschuw

4. De Brandweer wordt niet automatisch gewaarschuwd! Bij een echte brandmelding moet je deze zelf nog waarschuwen!

Alarm zelf uitzetten
Heb je je broodjes per ongeluk laten aanbranden en het brandalarm laten afgaan? Na 4 minuten stopt dit automatisch (bij loos alarm), maar je kunt het alarm ook handmatig uitzetten. Er zit een bedieningspaneel in de centrale hal van het gebouw, bij de toegangsdeur.

Gebruik:
1. Kies op het paneel voor de reset-knop en vul de code 1234 in.
2. druk tot  op het vinkje.
Zorg er wel voor dat je een raam open hebt staan en dat de rook inmiddels weg is, anders gaat het alarm opnieuw af.